ODRŽAN SASTANAK SA MENADŽMENTOM I PREDSJEDNICIMA RAZVOJNIH TIMOVA ŠKOLA PROJEKTA “1 KVADRATNI KILOMETAR OBRAZOVANJA”

U srijedu, 06.09.2023. godine, u prostorijama MIOS Trening centra, održan je sastanak planiranja aktivnosti projekta “1 kvadratni kilometar obrazovanja”, za period august 2023 – januar 2024. godine.

Na sastanku su uzeli učešće direktori/ce, pomoćnici/ce direktora/ica, pedagozi/pedagogice kao i predsjednici/ce razvojnih timova šest osnovnih škola uključenih u projekat: JU OŠ “Kiseljak”, JU OŠ „Kreka“, JU OŠ „Miladije“, JU OŠ „Đurđevik“, JU OŠ „Živinice Gornje“, JU „Prva osnovna škola“ Živinice.

Sastanak je održan sa ciljem zajedničkog definiranja plana aktivnosti u okviru projekta, koje će se realizirati u prvom polugodištu školske 2023/2024 godine.

Rezultati sastanka su:

· Dogovoren plan aktivnosti koji će se provoditi u prvom polugodištvu školske 2023/2024 godine.

· Dogovor za obilježavanje ljetne kampanje čitanja sa dvije aktivnosti, “Olimpijada čitanja” i “Ljetna pustolovina kroz čitanje” sa roditeljima i učenicima, održavanje edukacija za razvojne timove, edukacija za roditelje, edukacije na temu “Pisanje projekata”, edukacije na temu “Servisno-Učenje”, mrežnog susreta za razvojne timove, mrežnog susreta za stručne saradnike, dogovor za održavanje pedagoških radionica i susreta obrazovnih mreža.

· Dogovor za kreiranje publikacija praksi za svaki kvadratni kilometar obrazovanja, koje su se uspostavile i provodile u obrazovnim mrežama, razvojnim timovima, nastavi i koje su provodili stručni saradnici/e u školama.

Pored planiranja, sastanak je također bio i prilika za razmjenu iskustva.

Sastanak je realiziran u okviru projekta “1 kvadratni kilometar obrazovanja”. Projekat provodi Međunarodno udruženje “Interaktivne otvorene škole” (MIOS) Tuzla u saradnji sa 6 osnovnih škola TK. Osnovne škole uključene u projekat su JU OŠ “Kreka”, JU OŠ “Miladije”, JU OŠ “Kiseljak”, JU OŠ “Živinice Gornje”, JU Prva osnovna škola Živinice i JU OŠ “Đurđevik”.

Projekat je finansijski podržan od strane Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, Njemačka, Freudenberg fondacije, Njemačka i Međunarodnog udruženja “Interaktivne otvorene škole” (MIOS) Tuzla.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *