RADIONICA PARTNERA: ODRŽIVOST ŠEST OBRAZOVNIH MREŽA U TUZLANSKOM KANTONU

U srijedu, 17.5.2023. godine, održana je radionica partnera na temu “Održivost šest obrazovnih mreža u Tuzlanskom kantonu”. Radionica je realizirana u okviru projekta “1 kvadratni kilometar obrazovanja”.

Učešće tokom radionice su uzeli predstavnici/ce menadžmenta i razvojnih timova iz šest osnovnih škola uključenih u projekat, kao i predstavnici/ce partnerskih institucija/ustanova/organizacija koji/e su članovi/ce obrazovnih mreža partnera u šest kvadratnih kilometara obrazovanja.

Tokom radionice prisutni/e su analizirali aktivnosti koje su provedene u periodu 2020-2023 godine i na osnovu analize definisali saradnju i rad tokom perioda 2024-2027. godina.

Projekat “1 kvadratni kilometar obrazovanja” implementira Međunarodno udruženje “Interaktivne otvorene škole” (MIOS) Tuzla, u saradnji sa šest osnovnih škola Tuzlanskog kantona ( JU OŠ “Kreka” Tuzla, JU OŠ “Miladije” Tuzla, JU OŠ “Kiseljak” Tuzla, JU OŠ “Živinice Gornje”, JU Prva osnovna škola Živinice i JU OŠ “Đurđevik”).

Projekat je finansijski podržan od strane Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, Njemačka, Freudenberg fondacije, Njemačka i Međunarodnog udruženja “Interaktivne otvorene škole” (MIOS) Tuzla. Provodi se uz saglasnost Ministarstva za obrazovanje i nauku Tuzlanskog kantona.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *